Bemutatkozás

A Morning Star Ranchen elsősorban aztéka lovakat tenyésztünk. A viszonylag új fajta bevezetéséhez a lehető legjobb minőségű tenyészállományt állítottuk össze. Kitűnő quarter horse (QH) és tisztavérű spanyol (PRE) lovaink lehetővé teszik természetesen ennek a két fajtának tenyésztését is.

Fajta alapító (foundational) vérvonalú Quarter horse kancáinkat a Dél-Dakotai prériről importáltuk. Száz éves, családi tenyészetekből (Open Box Rafter Ranch, Lone Tree Ranch) származnak. A végtelen prériken rideg tartásban nőttek föl, ahol a szélsőséges természeti körülmények és a generációkon átívelő, magas színvonalú tenyésztői munkának köszönhetően egészen különleges állomány alakult ki. Az Amerikából importáltáltakon kívül egy Németországból származó gyönyörű palominó kanca, és tenyészetünk meghatározó tagja, a halter kategóriában korábban magyar bajnok Hungarian Senorita egészítik ki a Quarter Horse tenyészkancák csoportját.

Alvaro Domecq úr, a jerezi Spanyol Királyi Lovasiskola alapítójának tenyészetéből származnak a tisztavérű spanyol (PRE), közismert néven andalúz kancáink. Ebből a kancacsaládból Európa-bajnoki és olimpiai érmes lovak kerültek már ki.

Tenyészetünkben csak kiemelkedő, komoly eredményekkel rendelkező tisztavérű spanyol (PRE) ménekkel fedeztetünk.

Csikóinkat a természetes lótartás és képzés alapelveinek megfelelően tartjuk. Télen karámban, nyáron legelőn nőnek föl. A ranchen marhatartással is foglalkozunk. Lovaink számára természetes a marhákkal való munka. A képzési rendszerünket a kaliforniai buckaroo (vaquero) hagyományok alapján építettük föl. Meggyőződésünk, hogy sikeres sport-, és megbízható szabadidőlovaknak egyaránt jó alapokat biztosít ez a Tom Dorrance, Ray Hunt és Martin Black által képviselt képzési módszer.

Tenyészetünk célja igényes, elegáns megjelenésű, terepbiztos szabadidőlovak, valamint sportlovak tenyésztése, alapképzése.

A lovak csodálatos teremtmények. Istennek adunk hálát, amiért lehetőséget adott, hogy velük foglalkozhatunk.